Nejlepší modelářka světa studuje UJEP

Má vítězné jméno a zvládá dvě fakulty najednou!

Viktorie Tržilová, získala na Mistrovství Evropy v raketovém modelářství v Rumunsku nejvyšší ocenění „Nejlepší modelářka světa za rok 2018“.

Když zrovna “nestartuje rakety”, studuje Viktorka 2. ročník oboru Porodní asistentka naší fakulty zdravotnických studií, a zároveň 1. ročník oboru Český jazyk pro média a veřejnou sféru na Pedagogické fakultě UJEP.

V Raketomodelářském klubu Krupka je “doma” již téměř 15 let a letošní titul není jejím prvním oceněním. V roce 2016 si titul mistryně světa přivezla z Ukrajiny.

A co říká o studiu na univerzitě severu? „Studium na ústecké univerzitě považuji za velmi přínosné, protože mi umožňuje realizovat i moje mimosportovní životní cíle. Kromě studia Porodního asistentství se celkově snažím také rozšiřovat své jazykové schopnosti, které mi pomáhají jak v komunikaci na mezinárodních soutěžích, tak v mé práci pro studentskou organizaci ESN Ústí nad Labem, kde působím na pozici HR managera,“ popisuje Viktorie svou zkušenost s UJEP.

„Viktorii Tržilové srdečně gratuluji a přeji jí mnoho dalších úspěchů na poli raketového modelářství i při studiu na naší univerzitě. Jsem pyšný, že studenti, jako je ona, studují právě naši UJEP,“ říká rektor UJEP, doc. Martin Balej.

Na závěr si dovolujeme poznamenat, že pokud z Viktorky jednou bude porodní asistentka, mohou se nastávající maminky z Ústeckého kraje těšit na raketové starty svých dítek do života.

Tenhle region prostě míří ke hvězdám. Přidejte se k nám #nasever!