IGA/CPS informuje

IGA (Interní grantová agentura)

Na pozici referenta Interní grantové agentury došlo ke změně. Jakuba Pšeničku vystří-

dal od ledna 2021 Martin Sirota.

Interní grantová agentura informuje, že návrhy na přidělení podpory v rámci Stimulace a podpory lidských zdrojů v tvůrčí činnosti byly ukončeny 31. října 2020. Na konci měsíce října bylo vypořádáno posledních 8 žádostí v celkové výši 500 tis. Kč. Jednalo se o 4 podpory za excelentní a špičkové výsledky, 3 podpory za úspěšné národní projekty a 1 podporu za ukončení habilitačního řízení.  V oblasti  podpory Studentské grantové soutěže GR UJEP schválila všechny žádosti o změnu v projektech SGS.  Dále upozorňujeme, že na základě aktualizované směrnice rektora  č. 5/2018 Zásady studentské grantové soutěže jsou řešitelé nových projektů (schválených v roce 2020) povinni splnit podmínku, že z celkových osobních nákladů musí připadnout více než 75 % finančních prostředků na stipendia studentů (např. 75,1 % nikoliv 75 %). U projektů, které byly schváleny před rokem 2020 stipendia činí více než 60 % z celkových osobních nákladů.

V projektech tvůrčí činnosti IGA byl řešitelům zaslán formulář závěrečné zprávy. Termín odevzdání závěrečné zprávy je stanoven na 29. ledna 2021. Závěrečná zpráva se podává písemně na předepsaném formuláři v zalepené obálce nadepsané „Závěrečná zpráva interního grantu”, a to vnitřní poštou na adresu: Martin Sirota, Interní grantová agentura UJEP, Pasteurova 1 a současně elektronicky na emailovou adresu:

CPS informuje

K prosinci 2020 ukončil pracovní poměr na UJEP Bc. Filip Brodský. Jeho závazky na projektech byly rozděleny mezi pracovníky CPS. Aktuální personální obsazení CPS, oddělení pro vědu, IGA   a Kanceláře mezinárodní spolupráce včetně kontaktů zde: https://www.ujep.cz/cs/cat/univerzita/projektova-cinnost/centrum-projektoveho-servisu

  1. 12. 2020 proběhlo setkání s projektovými a finančními manažery k aktuální situaci a řešeným otázkám v projektech, toto setkání se opět uskuteční v 1. čtvrtletí 2021.

CPS je plně k dispozici pro konzultace a dotazy ze strany řešitelů i manažerů a administrátorů zejména v oblasti prodlužování projektů, odevzdávání dílčích či závěrečných zpráv, změn v rozpočtech, přípravě  dokumentů pro podávání  nových projektových žádostí.  Žádáme  o kontakt   v dostatečném časovém předstihu např. před deadliny pro odevzdávání