Pojďte studovat životní prostředí.

Týden s FŽP UJEP v Hraničáři.

Kolegové z fakulty životního prostředí na to jdou chytře. Když chtějí získat vaši pozornost, pozvou vás nejdřív do kina. Přičemž zařídí, abyste se v tom kině cítili jako v lese! Jak to udělají? V úterý 30. 10. si s vámi, ale také se zástupci státních i nevládních organizací, budou povídat o tom, jak by naše lesy měly vypadat. Ve středu 31. 10. budou promítat výběr z toho nejlepšího, co dnešní arboristická kinematografie nabízí. Ve čtvrtek, 1. listopadu, už pozvou zájemce o studium přímo k sobě na fakultu v rámci projektu Co dál.

Péče letí

V neděli, 4. 11. potom budou kolegové z FŽP UJEP působit  dokonce na tu nejmladší a nejzranitelnější generaci, a to opět v Hraničáři, kde se jim budou promítáním rodinného filmu “Příběh lesa” a hravou výtvarnou dílnou snažit vsugerovat, že životní prostředí je něco nadmíru důležitého a péče o něj je oborem budoucnosti…

Počkat. Ale on to je obor budoucnosti. Nebo spíš přítomnosti. Stejně jako ostatní obory, v nichž jde o péči, jedno, jestli ve vztahu k lidskému zdraví nebo k přírodě. Taková ergoterapie nebo fyzioterapie a stejně tak i ekologie a ochrana prostředí, jsou obory, které se, doufejme, v blízké budoucnosti postarají o nápravu škod, jež jsme svým příliš málo pečujícím, příliš málo šetrným a udržitelným způsobem života, lidskému zdraví a přírodě způsobili.

Tak ahoj v lese!