Studenti FUD UJEP sbírají ceny

Letošní Sklizeň přinesla plody

i v podobě ocenění, která se studentům podařilo získat na veletrhu Mobitex. Filip Krampla z ateliéru Produktový design FUD UJEP vyrobil sestavu nábytku, kterou nazval “Sokui”. Zní vám to japonsky? Není divu. Filip se Japonskem nechal inspirovat i pro výrobní postup a k lepení použil v Evropě neznámé rýžové lepidlo s ekologičtějšími parametry, než jaké mají běžně používaná lepidla. K testování kvalitativních vlastností lepidla využil nadějný mladý designér odbornou pomoc kolegů z naší fakulty strojního inženýrství. Porotu soutěže Grand Prix Mobitex oslovil svým dílem natolik, že mu v konkurenci 104 exponátů udělila první cenu.

Filip Krampla byl také nominován v kategorii Mladý talent v rámci prestižní mezinárodní soutěže EDIDA 2019 (Elle Decoration International Design Awards).

A možná, možná pojede Filip letos v dubnu i do Milána! Je totiž v prestižním výběru soutěže “We take you to Milan“, kterou pořádá German Design Council a díky níž může každoročně jednadvacet nejtalentovanějších začínajících designérů z Evropy vystavovat svá díla během Milano design week. Go, Filip, go!

V soutěži Grand Prix Mobitex zazářil i další student FUD UJEP, Tomáš Vrána. Tomáš studuje v ateliéru Design keramiky FUD UJEP a porota ocenila jeho porcelánový nápojový set RESET.

Naše fakulta umění a designu však nechrlí pouze úspěšné studenty a studentky, ale také spoustu akcí, které v průběhu celého roku oživují (nejen) město Ústí nad Labem. Jde o výstavy, přednášky i workshopy a další formáty, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Ústí nad Labem je díky univerzitě městem plným kultury!