Festup letos opět na PF UJEP!

Ústecký kraj se na festivalu startupů učí, jak si plnit sny.

Inovační centrum Ústeckého kraje pečuje v regionu o to, aby se lidem dobře podnikalo. Ano, je to řečeno velmi zkratkovitě. Ale protože vy stejně nemáte moc času na čtení, nebudeme vás zdržovat všemi těmi dalšími významy, které ICUK v našem kraji má.

Stejně vám chceme říci jen to, že pokud si pohráváte s myšlenkou vlastního podnikání, neměli byste si nechat ujít festival, který ICUK zítra již po čtvrté v řadě pořádá. Je sice cílený hlavně na studenty VŠ a SŠ, ale dveře naší pedagogické fakulty, na jejíž půdě se Festup tradičně odehrává, jsou otevřeny i širší veřejnosti.

Jediný startupový festival na severu ČR: inspirace i praktická pomoc.

ICUK na to jde chytře. Začínající podnikatele se jednak snaží inspirovat a motivovat příběhy úspěšných. O své vlastní cestě k úspěchu popovídají letos například Milan Formánek z Red Bullu nebo Lucie Beyerová, majitelka teplické Biorestaurace Zahrada. Něco vám poví i Ruby, humanoidní robotka, kterou aktuálně katedra informatiky naší přírodovědecké fakulty připravuje na pozici historicky první asistentky ve výuce ve fakultní ZŠ Neštěmická.

Zároveň poskytuje i praktickou pomoc v podobě konzultačního servisu pro ty, kdo potřebují spíše popostrčit, překonat nějaký konkrétní problém, ujasnit si, že jdou správným směrem, zkrátka – probrat svůj nápad s někým zkušenějším. Můžete si tak například sjednat 20 minutovou schůzku s některým z expertů v takzvané Meeting zóně, dát si HR rande a domluvit si brigádu nebo naopak brigádníky, případně svůj podnikatelský nápad odprezentovat odborné porotě během Hodiny H.

Kromě toho budou během celého dne na chodbách PF UJEP vystavovat inovátoři ze všech koutů Ústeckého kraje a bude také možné vyhrát několik zajímavých cen.

Celý festival je zdarma, tak se zaregistrujte a přijďte!